Достоен финалист: Милев се бори до последно, но остана на крачка от трофея в Анталия

от в 14:47 на 18.12.2022
Калоян Соколов

Янаки Милев сложи страхотен край на сезона за българските тенисисти, след като за пръв път в своята кариера достигна до професионален финал на сингъл в своята кариера. Това се случи на фючърс надпреварата в Анталия, където 18-годишният българин записа четири поредни победи, надделявайки дори над топ поставения Макс Хоукс.

Днес обаче силите на родния ни представител не стигнаха, за да се поздрави с дебютен трофей поедичнично при мъжете и в крайна сметка отстъпи на германеца Рудолф Мьолекер с 3:6 4:6. Все пак тийнейджърът може да бъде повече от доволен с представянето си, тъй като ще завърши годината в топ 1000 на света.

Финалният сблъсък стартира отлично за нашия сънародник, който веднага се откъсна с пробив напред, но вторият поставен отреагира подобаващо и изравни резултата. Тези обстоятелства по никакъв начин не спряха устрема на 18-годишния тенисист и той отново отмъкна съперниковото подаване, а впоследствие имаше три поредни възможности да поведе с 4:2, само че напрежението взе връх над Милев и той не спечели нито гейм повече в откриващия сет.

Втората част стартира коренно противоположно, защото Мьолекер вече играеше далеч по-висококачествен тенис и това му позволи да си осигури брейк аванс. Българинът не се предаде и обърна нещата до 3:2 своя полза, ала отново световният номер 358 беше с една идея по-стабилен в заключителните отрязъци от частта и се поздрави със спечелването на титлата.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Достоен финалист: Милев се бори до последно, но остана на крачка от трофея в Анталия Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook