Достоен за пример: Алкарас с чудесен жест на спортсменство към Хуркач (видео)

от в 12:20 на 02.04.2022
Калоян Соколов

Тенисът има реномето на един от най-джентълменските спортове и много рядко можем да видим как играчите влизат в пряк конфликт помежду си. Състезатели обикновено си отдават необходимото уважение, а неприятните сцени на корта са по-скоро рядкост, отколкото закономерност. Това обаче не е точно така през последните седмици, след като Александър Зверев беше дисквалифициран в Акакпулко за неспортсменско поведение, а Ник Кирьос нанесе поредица от обиди по адрес на Карлош Бернаардеш, който беше арбитър на последната му среща.

Карлос Алкарас обаче доказа, че феърплеят е все още жив и спечели още повече почитатели на своя страна. Испанецът се класира за финала в Маями, побеждавайки миналогодишния шампион Хуберт Хуркач, но не това беше най-впечатляващата част от неговото представяне на корта. Тийнейджърът вече многократно ни е демонстрирал колко завършен играч е, ала днес прояви и завидна честолюбивост.

Това стана факт при едно от разиграванията в хода на двубоя, когато младокът изпълни отлична къса топка и полякът съумя да я достигне в последния възможен момент, само че главният съдия отсъди директна точка в актива на испанеца и обясни на Хуркач, че топката е отскочила два пъти в полето му. Алкарас обаче веднага пожела точката да се преиграе, защото неговият опонент е направил напълно чисто отиграване. 

Още по-впечатляващото в ситуацията е, че световният номер 16 нямаше да има никакъв проблем да спечели спорното разиграване, защото щеше да получи лесно воле за завършване, само че тези обстоятелства не го спряха да постъпи по правилния начин. Съперникът му пък не остана безучастен към случващото се и веднага побърза да го поздрави за проявеното благородство.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Достоен за пример: Алкарас с чудесен жест на спортсменство към Хуркач (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | любопитно | маями | Ник Кирьос | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook