Драма и обрати до края: Плишкова надви Квитова в мача на бившите шампионки в Щутгарт

от в 16:27 на 20.04.2022
Владислав Риждов

Петра Квитова и Каролина Плишкова имат трудни сезони до момента. Квитова изпитва затруднения да запише повече от една победа в турнирите, в които взима участие от началото на годината, докато Плишкова е изиграла едва четири срещи, в които е записала един успех. Жребият за надпреварата в Щутгарт обаче противопостави сънародничките една срещу друга. И двете имаха своите възходи и спадове в хода на двубоя, но в крайна сметка Плишкова се оказа по-стабилна във важните мигове и записа едва втори успех срещу Квитова - 6:4 4:6 7:6(5).

Срещата стартира отлично за по-опитната от двете и тя се възползва от липсата на игрова практика на своята съперничка, за да поведе с 3:0. С течение на времето обаче Плишкова подобри излъчването си на корта и не след дълго заличи изоставането си. Паритетът остана непокътнат за още два гейма, преди седмата в схемата да направи решителна крачка към успеха в откриващата част. Плишкова надделя в подаването на опонентката си, след което хладнокръвно записа сета срещу името си.

Добрите моменти за Плишкова продължиха и при подновяването на играта, когато тя си извоюва ранен брейк аванс. Квитова обаче отговори с пробив на нула, който изравни баланса в резултата. Постепенно левичарката заигра по-стабилно на сервис, а в средата на сета сета дори наказа още веднъж своята сънародничка, за да се откъсне с 5:2 напред. Въпреки комфортната си преднина двукратната шампионка от Шлема бе на път да допусне обрат, но остана концентрирана, и запази надеждите си за обрат.

А той беше още по-близо, когато в началото на решителната част по-опитната от двете състезателки материализира предимството си, и поведе с 4:1. Отговорът на отсрещната страна на корта не закъсня и Плишкова изравни силите между двете. Впоследствие сервиращите показаха безгрешна игра, а в крайна сметка тайбрек трябваше да реши съдбата на втория сет. Той бе изпълнен с множество минипробиви, а двете постоянно си разменяха лидерството. Квитова имаше добри възможности да се добере до мачбол, но направи прекалено много грешки от форхенд, от които Плишкова се възползва, постигайки едва втората си победа за 2022-а.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма и обрати до края: Плишкова надви Квитова в мача на бившите шампионки в Щутгарт Владислав Риждов
Теми:  
wta | каролина плишкова | обзор | петра квитова | тенис турнир в щутгарт | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook