Драма в Ню Йорк: Иснър изтърва 6 мачбола срещу Опелка, младокът е на финал

от в 09:02 на 17.02.2019
Калоян Пламенов

Джон Иснър претърпя драматична загуба срещу своя сънародник и приятел Рейли Опелка в 1/2-финална среща от турнира от ATP 250 в Ню Йорк.

Младокът се справи с Големия Джон след 6:7(8), 7:6(14), 7:6(4) за 2 часа и 35 минути игра и на финала ще има доста приемлив съперник в лицето на Брейдън Шнур, който от своя страна сензационно елиминира Сам Куери след 7:6(7), 4:6, 6:3.

Иснър имаше да си връща на своя сънародник за загубата на старта на Откритото първенство на Австралия и започна отлично мача. В първия сет най-логичното се случи и се стигна до тайбрек в който след един единствен минипробив в последната 18-а точка гигантът спечели частта.

Във втория сет отново се стигна до тайбрек, след като двамата дори не си дадоха възможност противникът да стигне до точка за пробив. Този тайбрек обаче бе инфарктен и Иснър пропиля цели 6 мачбола на сметката си и в крайна сметка Опелка спечели сета след 16:14 точки. 

В третия сет имаше отново тайбрек и всичко се реши след един единствен минипробив в полза на младока. 

В днешния финал Опелка и Шнур ще се срещнат не преди 23:00 часа българско време. Това е първи мач между тях, а янкито е фаворит според букмейкърите срещу канадския тенисист. 

До момента Рейли никога не е печелил трофей на това ниво, но същото може да се каже и за неговия противник. Един от двамата ще постигне след финала най-голямото постижение в своята кариера, а именно първа титла от ATP турнир. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма в Ню Йорк: Иснър изтърва 6 мачбола срещу Опелка, младокът е на финал Калоян Пламенов
Теми:  
джон иснър | рейли опелка | тенис турнир в ню йорк

Коментари





Следвайте ни в Facebook