Драма в Рим: Неспортсменските прояви на Нори и защо Джокович не го погледна при поздрава им?

от в 17:03 на 16.05.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович имаше някои проблеми от здравословен характер през последните седмици и не започна особено убедително участието си на турнира в Рим, но постепенно набра скорост, след като изигра безупречен трети сет в двубоя си срещу Григор Димитров, а днес продуцира най-силния си мач от началото на състезанието и преодоля съпротивата на Камерън Нори, надигравайки го с 6:3 6:4.

Всъщност Джокович сякаш имаше по-големи проблеми с поведението на шампиона от Рио, отколкото с това да неутрализира неговата игра, а това се дължеше на две крайно неспортсменски прояви от страна на британеца. Драмата започна да се развива в четвъртия гейм на втория сет, когато Нори достигна до възможност за рибрейк и конструира по отличен начин следващото разиграване, като световният номер едно дори се обърна с гръб към мрежата, защото за съперника му предстоеше елементарно изпълнение на смач. Левичарят обаче въобще не се трогна от този жест на сърбина и заби удара си право в тялото на топ поставения, който видимо се ядоса от действията на британеца и го изгледа продължително с нескрито неодобрение.

Впоследствие дойде ред за смяната на полетата, а Ноле хвърли още един крайно смразяващ поглед на 13-ия поставен, когато двамата се разминаваха. Игрите на нерви в репертоара на Нори пък далеч не се изчерпаха дотук и той си позволи да вземе медицински таймаут след деветия гейм, в който беше допуснал пробив, опитвайки се да разбие ритъма на 22-кратния шампион от Шлема, за когото предстоеше задачата да приключи двубоя на собствен сервис.

Все пак балканецът за пореден път демонстрира нерви от стомана и безпроблемно затвори сблъсъка в своя полза, а поздравът между двамата играчи беше далеч от топъл, защото очевидно Джокович беше изключително гневен на своя опонент и не го погледна в очите, докато му подаваше ръка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма в Рим: Неспортсменските прояви на Нори и защо Джокович не го погледна при поздрава им? Калоян Соколов
Теми:  
atp | камерън нори | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook