Дубай: Квитова разгроми Джорджи, Гоф отстъпи в американски сблъсък

от в 19:48 на 14.02.2022
Мирела Николова

Петра Квитова стартира годината по разочароващ начин и до този момент не е успяла да запише две последователни победи, въпреки че взе участие на цели 4 турнира. Днес обаче чехкинята впечатли с представянето си на WTA 500 надпреварата в Дубай, където стартира с разгромен успех над световната №29 Камила Джорджи, отпускайки едва два гейма, за да затвори срещата в своя полза с 6:2 6:0. Така тя си гарантира място във втория етап и ще очаква победителката от двубоя между топ поставената Арина Сабаленка и Марта Костюк.

Още от самото начало на мача Квитова бе тази, която диктуваше събитията на корта и бе напълно безгрешна от основната линия, докато неточностите от ракетата на нейната опонентка не спираха да се множат. Всичко това се отрази и на резултата, тъй като чехкинята набързо се сдоби с аванс от два пробива, които я доближиха на крачка от крайния успех.

Доминацията на двукратната шампионка от Уимбълдън продължи и във втората част, където Джорджи просто не можеше да намери начин да парира перфектно изградените атаки на противничката си, а краят на двубоя бе само въпрос на време.

В друг мач от програмата в Дубай Коко Гоф отново не успя да покаже най-доброто от себе си и отпадна още на старта, след като бе надиграна от световната №14 Джесика Пегула. Сблъсъкът бе много оспорван, но в крайна сметка четвъртфиналистката от Аустрелиън Оупън се оказа по-стабилната от двете и заслужено надделя с 6:4 6:4, за да продължи към втория кръг, където ще се изправи срещу Онс Жабер или Вера Звонарьова.

В откриващата част 17-годишната американка изостана с 0:3 и макар да успя да навакса пасива си и да изравни резултата до 3:3, тя веднага след това отново се оказа изоставаща с пробив, който този път се оказа решаващ за изхода на сета. Пробивите продължиха да бъдат изключително често срещано явление и във втората част, която започна със серия от 4 брейка, преди в седмия гейм Пегула да осъществи нов такъв, осигурил ѝ участие в следващия етап. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Квитова разгроми Джорджи, Гоф отстъпи в американски сблъсък Мирела Николова
Теми:  
wta | джесика пегула | камила джорджи | коко гоф | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook