Дългоочакваното завръщане: Федерер и Надал потвърдиха участие на Laver Cup 2022!

от в 13:01 на 03.02.2022
Мирела Николова

Дългоочакваното завръщане на Роджър Федерер и Рафаел Надал на Laver Cup ще стане факт тази есен, след като двамата потвърдиха участието си в петото издание на демонстративната отборна надпревара, която през тази година ще се проведе в дните между 22 и 25 септември в Лондонската зала "O2 Arena". До този момент Рафа е бил част от отбора на Европа 2 пъти (през 2017 и 2019 година), докато Маестрото не е пропускал издание на надпреварата с изключение на миналия сезон.

„Очаквам с нетърпение да се завърна на корта по-късно тази година и Laver Cup е неизменна част от плановете ми. Не е тайна, че обичам събитието и съм много развълнуван да се завърна в "O2 Arena" и в Лондон, един от най-великите градове в света“, каза швейцарецът за сайта на турнира.

"Рафа е невероятен човек и вдъхновение за мен и безброй други хора по света. Той ми изпрати съобщение след миналогодишния Laver Cup в Бостън, предлагайки ми да играем на двойки в Лондон и определено съм готов за завръщането на "Федал", добави още Маестрото.

„Laver Cup е наистина уникално събитие и обичам да бъда част от него“, каза Надал. „Предложих на Роджър да оформим заедно тандем в Лондон и той мигновено се съгласи, така че сега просто трябва да убедим нашия капитан Бьорн.

Роджър беше огромна част от кариерата ми, голям съперник, а също и истински приятел. Да бъдем част от отбора на Европа заедно, е страхотно и ако е възможно да споделим корта още веднъж като тандем, би било наистина специално изживяване за нас двамата на този етап от кариерите ни”, завърши 21-кратният носител на титли от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дългоочакваното завръщане: Федерер и Надал потвърдиха участие на Laver Cup 2022! Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | лейвър къп 2022 | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook