Душан Лайович: Това е една от най-големите победи в кариерата ми

от в 11:55 на 03.10.2018
Георги Христов

Душан Лайович остана много доволен от успеха си срещу Григор Димитров в осминафиналите на АТР 500 в Пекин. Квалификантът постигна втората си топ 10 победа в кариерата след 6:4, 2:6, 6:4 за час и 51 минути на корта.

"Определено съм много щастлив. Това беше много труден мач. В първия сет не беше никак леко, приспособявах се към условията. В края беше голямо надлъгване. Бях малко по-агресивен в края на третия сет. Това определено е една от най-големите победи в кариерата ми. За втори път побеждавам играч от топ 10 - преди това никога не го бях правил. Наистина щастлив съм," заяви Лайович.

"Бях много близо до загубата. Той покриваше корта много добре в третия сет и трябваше да търся завършващи удари в ъглите, за да печеля точки. Това ми помогна да остана спокоен във важните моменти. Чувствах, че имам шансове. Работя наистина здраво, за да променя играта ми в последната година и половина. И сега това се случва. Доволен съм от движението си по корта. Този стил - да доминирам играта от форхенд ми пасва. Това беше главната ми цел в последната година и половина," добави сърбинът.

Предишният му успех над състезател от десетката бе срещу Хуан Мартин дел Потро и сега той е натрупал допълнителна увереност. "Най-главното е, че видях и знам, че мога да се боря с тези състезатели на главните турнири. Не винаги, разбира се, те са на по-високо ниво от мен, но бавно вървя в тази посока. Двете топ 10 победи ми дават увереност и повишават желанието ми да се представя на най-високо ниво до края на турнира."

В следващата фаза Лайович ще играе с Кайл Едмънд или Матео Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Душан Лайович: Това е една от най-големите победи в кариерата ми Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - душан лайович | душан лайович | тенис | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook