Два покрити корта ще бъдат пуснати в действие за US Open 2016 (видео)

от в 16:24 на 02.03.2016
Tennis.bg

Организаторите на Откритото първенство на САЩ вече не се притесняват от дъжда. Очаква се за тазгодишното издание на надпреварата да бъдат напълно готови подвижните покриви на кортовете "Артър Аш" и Грандстенд.

"Надявам се да има повече лоши дни тази година, за да се подготвим по-добре," шегува се в тази връзка изпълнителният директор на американската тенис асоциация Гордън Смит.

Към момента с подвижни покриви на основните кортове могат да се похвалят два от другите четири турнира в Големия шлем - Уимбълдън и Australian Open. Смит признава, че е търсил мнението им по въпроси свързани с тази промяна.

В Ню Йорк например смятат да използват покрива единствено при дъжд докато в Мелбърн имат подобна практика и при твърде топло време.

Метеоролози ще подават информация 20-30 минути преди очакван дъжд, за да може да бъде задействана системата.

"Искаме това да бъде изцяло турнир на открито и ще използваме покрива единствено при необходимост. Така състезанието ще бъде равнопоставено за всички," коментира Смит.

Очаква се с покрив да се сдобие и корт "Луис Армстронг", но това ще стане от 2018-а. Той ще бъде и с увеличен капацитет - от 10 000 до 14 000 зрители.

Работа по въвеждане на един подвижен покрив са започнали и на последния от Голямата четворка турнири - "Ролан Гарос".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Два покрити корта ще бъдат пуснати в действие за US Open 2016 (видео) Tennis.bg
Теми:  
us open | голям шлем | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook