Два успеха в два мача днес изпратиха Шварцман към 1/2-финалите в Барселона

от в 16:44 на 22.04.2022
Владислав Риждов

Дъждът в Барселона не позволи вчерашния ден от надпреварата да завърши по план. Така днес освен осминафиналите, които трябваше да се доиграят, се изиграха и мачовете от четвъртфиналната фаза. В един от тях Диего Шварцман се върна от сет пасив срещу Феликс Оже-Алиасим, за да надделее над канадеца с крайното 3:6 6:2 6:3. В спор за място на финала аржентимецът очаква победителя от мача между Пабло Кареньо Буста и Каспър Рууд.

Алиасим пренесе добрите си изяви от по-рано през деня и срещу Шварцман. В по-голямата си част откриващият сет бе равностоен, като единствено в началото двамата показаха колебания от начален удар, което доведе до размяна на пробиви.
След това силите на корта останаха изравнени и изглеждаше съвсем логично съдбата на сета да бъде определена с изиграване на тайбрек. Не по такъв начин мислеше обаче канадецът, който в последния удобен момент пречупи солидната защита на нисичкия аржентинец, за да се доближи на сет от победата.

След почивката сервиращите продължиха с категоричните си изяви, но бързо балансът на силите се промени. Грешките при световния номер 9 зачестиха, докато южноамериканецът постепенно започна да намира верния ритъм. Шварцман бързо се откъсна напред с 4:1, а до края устоя на натиска на отсрещната страна, за да докара развръзката до решителна част.

Тя отново започна с равностойни първи няколко гейма. След това обаче Алиасим отново се вкара в проблеми и поредица от грешни решения дадоха инициативата на шестия в схемата. Шварцман поведе уверено с 4:1. Канадецът впоследствие получи отлични възможности да изравни геймовете, но не бе на нужното ниво във важните моменти и Шварцман си подпечата мястото на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Два успеха в два мача днес изпратиха Шварцман към 1/2-финалите в Барселона Владислав Риждов
Теми:  
атп | барселона | диего шварцман | обзор | тенис турнир в барселона | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook