14+15: България излезе с рекордно млада двойка в Billie Jean King Cup!

от в 15:03 на 12.04.2022
Владислав Риждов

По-рано през днешния ден националният ни отбор по тенис за жени регистрира второ поредно поражение в Група l на Евро-африканската от надпреварата "Били Джийн Кинг Къп", която се провежда на червени кортове в турския град Анталия. След като вчера нашите състезателки отстъпиха пред състава на Австрия, днес задачата не беше по-лесна и нашите сънароднички не успяха да се противопоставят на силния отбор на Хърватия.

Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова допуснаха загуби в първите два мача на сингъл, което позволи на Дора Рангелова да даде дебют на двете ни млади надежди - Росица Денчева (15 г.) и Йоана Константинова (14 г.) в срещата на двойки. Две от най-талантливите ни състезателки се изправиха срещу опитните Дона Векич и Ана Конюх, които са бивши представителки на топ 20 и са вече утвърдени имена в WTA Тура. Въпреки че хърватките оформиха класическото 3:0 с рутинен успех над младите ни звезди - 6:2 6:1, Денчева и Константинова показаха таланта си и определено си спечелиха ценен опит, който със сигурност ще им бъде от полза по-нататък в тяхното развитие.

Още в утрешния ден избраничките на Дора Рангелова ще излязат отново на корта, когато ще премерят сили срещу отбора Швеция, а участие в срещата се очаква да вземе и първата ни ракета при дамите, Виктория Томова, която получи почивка, след като преди няколко дни игра финал на турнир в Португалия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
14+15: България излезе с рекордно млада двойка в Billie Jean King Cup! Владислав Риждов
Теми:  
ана конюх | бг тенис | били джийн кинг къп | българия-хърватия | донна векич | Йоана Константинова | обзор | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook