Двойките в Монте Карло: Григор отново обединява сили със световния номер девет

от в 18:33 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров и Хуберт Хуркач отново ще обединят сили на корта. Двамата наскоро си партнираха на Мастърса в Индиън Уелс, където на старта отстраниха вторите поставени Раджийв Рам и Джо Солсбъри, но впоследствие първата ни ракета получи контузия в коляното, което сложи преждевременен край на участието в турнира за българо-полския тандем. 

Сега обаче първата ни ракета изглежда в отлично здравословно състояние и двамата с Хуркач ще се включат в основната схема на двойки за Мастърса в Монте Карло, който стартира от 9 април. Точно там Димитров и Хуркач за пръв път играха заедно като двойка, когато през миналата година съумяха да надиграят Остин Крайчек и Иван Додих, ала след това записаха поражение от актуалните олимпийски шампиони - Мате Павич и Никола Мектич.

Любопитна подробност е, че полякът има цели два завоювани трофея от "Мастърс" сериите при тандемите, като за последно се поздрави с такъв през 2022-ра година, когато с Джон Иснър се възползваха от представения им "уайлд кард" и вдигнаха купата в Маями.

Димитров и Хуркач пък няма да са единствените сингъл специалисти, които обединяват сили в Княжеството, защото Диего Шварцман и Яник Синер също са сред списъка с участниците, а най-високопрофилната подобна двойка е съставена от представителите на топ 10 - Холгер Руне и Тейлър Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двойките в Монте Карло: Григор отново обединява сили със световния номер девет Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | списъци | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook