Двойков специалист: Поведението на Джокович беше отвратително, но не го наказаха

от в 02:50 на 23.11.2021
Калоян Соколов

Оливер Марах вероятно е познат на част от феновете на тениса в България, след като заедно със своя партньор Филип Освалд намериха място във финала на тазгодишната ATP надпревара във София. Австрийските двойкови специалисти си партнират абсолютно целогодишно по събитията в Тура, а на един от турнирите те имаха възможност да се изправят срещу самия Новак Джокович. Това се случи на състезанието в Майорка, където 20-кратният шампион в Шлема взе участие единствено при тандемите, тъй като не искаше да изхабява излишна енергия преди Уимбълдън, а същевременно желаеше да свикне с тревната настилка.

Тогава сърбинът си партнираше заедно с местния представител Карлос Гомес-Ерера, като двамата продължиха чак до сблъсъка за титлата, в който не можаха да излязат на корта, защото испанецът получи травма непосредствено преди двубоя. Мерах пък си спомня отлично изявите на необичайната двойка, защото той и Освалд допускат поражение от нея в хода на седмицата, само че австриецът има сериозни претенции по отношение на точно тази среща:

"Новак закъсня с половин час за двубоя, а от ATP не посмяха да го дисквалифицират. Това забавяне повлия на нашата коцентрация и беше причината за загубата ни. Уважавам Джокович заради всичките му постижения, но поведението му в онзи ден беше отвратително и му го заявих в прав текст" - припомня си Марах.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двойков специалист: Поведението на Джокович беше отвратително, но не го наказаха Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | оливер марах

Коментари





Следвайте ни в Facebook