Двукратен шампион от АТР на клей е първият съперник на Новак Джокович в Белград!

от в 15:07 на 19.04.2022
Мирела Николова

Новак Джокович откри сезона си на клей с участие на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло, където допусна поражение още в откриващия си двубой срещу бъдещия финалист Алесандро Давидович Фокина. Сега на Ноле му предстои една от най-специалните надпревари за него в календара, а именно тази в родния му Белград.

Днес стана ясен и кой ще е първият съперник на световния номер едно на Serbia Open, а именно сънародникът му Ласло Джере, който надделя над друг сърбин в лицето на Хамад Медиедович в последователни сетове - 6:4 7:5. Джере демонстрира по-стабилна игра от двамата както в първата, така и във втората част и същевременно се възползва от липсата на опит на противника, за да си гарантира участие във втория етап на надпреварата.

Понастоящем сърбинът се намира на 50-а позиция в световната ранглиста и може да се похвали с два триумфа на ниво АТР - в Рио (2019) и в Сардиния (2020), всеки един от които постигнат на клей. До този момент Джокович и Джере не са се изправяли един срещу друг в официален двубой, но многократно са провеждали съвместни тренировки.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратен шампион от АТР на клей е първият съперник на Новак Джокович в Белград! Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | ласло джере | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook