Двукратна шампионка от Шлема призова Пен Шуай да се свърже с колегите си

от в 20:35 на 19.01.2022
Диана Андреева

Темата с изчезването на Пен Шуай бе сред най-обсъжданите в тенис света през ноември месец миналата година, но с настъпването на новия сезон китайската състезателка и нейните проблеми бяха оставени настрана. Днес темата отново беше повдигната като въпрос по време на една от пресконференциите на Australian Open, а думите по адрес на бившата световна номер едно на двойки при дамите за пореден път бяха повече от доброжелателни.

В началото на месец ноември Пен Шуай сподели в социалните мрежи, че е била сексуално тормозена от бивш вицепремиер на страната си. По-късно почитателите и колегите й започнаха да се притесняват за безопасността и здравето на тенисистката, която обаче отрече да е публикувала подобно съобщение в своя акаунт и обвини за действията по профила й интернет хакери. Каква е истината в ситуацията малцина знаят, но днес Виктория Азаренка за пореден път се доказа като достоен човек със следното изказване:

"Ще продължаваме да правим всичко по силите си, за да бъдем сигурни, че тя е наистина добре. В най-добрия случай, ще получим лично съобщение от нея. Всички състезатели се обединихме и подкрепихме наш колега, в което е и смисълът на спорта. Гордея се с нас" - завърши Азаренка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратна шампионка от Шлема призова Пен Шуай да се свърже с колегите си Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория азаренка | пен шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook