Двукратната шампионка е аут: Контавейт със знаменит успех на старта в Щутгарт!

от в 20:27 на 20.04.2022
Мартин Петков

Анет Контавейт се представи далеч от познатото ни ниво по време на американското турне, като записа разочароващи резултати в Индиън Уелс и Маями. Естонката през тази седмица се завръща обратно в Европа за началото на клей сезона, като взима участие на надпреварата в Щутгарт. Жребият отреди една от късите клечки на световната номер 6, след като в първи кръг тя срещна Анджелик Кербер, която е двукратна шампионка на турнира.

Битката на централния корт в немския град ни поднесе множество интригуващи разигравания, като двете тенисистки се раздадоха максимално, но разликата дойде в ключовите моменти, когато Контавейт не трепна, за да може след 2 часа и 3 минути да триумфира с 3:6 6:4 6:4. В следващата фаза на турнира за подгласничката от Финалите на WTA предстои да се изправи срещу Екатерина Александрова.

Германката съумя да окаже сериозен натиск върху сервиса на съперничката си в откриващия гейм и с пробив на нула излезе напред в резултата. С течение на времето силите на корта започнаха да се изравняват, като в средата на частта станахме свидетели на бърза размяна на брейкове, породена от агресивния стил на двете състезателки. Кербер видимо се чувстваше по-добре в моментите на ретур, което ѝ позволи след нов силен гейм на посрещане и доста грешки от естонката да спечели дебютния сет.

Световната номер 6 изглеждаше преобразена на старта на втората част, след като намали скоростта за сметка на точността в ударите си, което мигновено даде желаните дивиденти и тя реализира пробив, за да вземе ранна преднина. Играта на двете тенисистки главно се градеше около сервиса, което се превърна в ключов фактор за Контавейт, която отпусна едва шест точки в своите подавания на домакинската представителка и резонно изравни резултата в отделните сетове.

Естонката продължи да притеснява съперничката си на ретур с акуратни отигравания в близост до крайната линия, което впоследствие ѝ донесе два пробива аванс, доближавайки се максимално до победата. Кербер окуражавана от зрителите по трибуните редуцира изоставането си след рибрейк, но Контавейт запази нужното спокойствие в играта, за да сложи точка на спора на собствен сервис и стигна до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратната шампионка е аут: Контавейт със знаменит успех на старта в Щутгарт! Мартин Петков
Теми:  
анет контавейт

Коментари





Следвайте ни в Facebook