Джари: Григор е изключително разнообразен; ще опитам да го лиша от шанса да играе своя тенис

от в 08:55 на 27.05.2023
Калоян Соколов

 Николас Джари е един от най-прогресиращите играчи от началото на новия сезон и вече сякаш не е особена изненада, че го виждаме на финала в Женева. Вчера чилиецът изигра феноменален двубой срещу бившия шампион Александър Зверев, в който не загуби нито веднъж сервиса си, а днес ще премери сили с Григор Димитров в спор за трофея, като ето какво каза световния номер 54 пред медиите за триумфа си над олимпийския шампион и предстоящата битка с първата ни ракета:

"Постоянството беше ключово към постигането на тази победа. През този сезон съм далеч по-постоянен спрямо преди, което е и главната причина за моя прогрес. През тази седмица играя наистина много добър тенис и се трудя здраво. Невероятно е да направя подобни мачове срещ състезатели от ранга на Саша Зверев и Каспър Рууд. Изключително щастлив съм от начина, по който работя.

Що се отнася до финала, то там ще срещна един от най-разнообразните играчи в Тура. Григор непрекъснато варира със своите удари и обича да използва своя сечен бекхенд. Ще трябва да съм много бърз по корта, за да реагирам своевременно на честите смени на темпото от негова страна и ще се опитам да бъда максимално агресивен, лишавайки го от възможността да играе своя тенис.

Целта ми е да да остана максимално концентриран и да продължа с налагането на моя собствен стил на игра. Надявам се да вкарам няколко добри ретура, за да си дам шансове" - сподели двуметровият тенисист.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джари: Григор е изключително разнообразен; ще опитам да го лиша от шанса да играе своя тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | интервюта | Николас Джари

Коментари





Следвайте ни в Facebook