Джейми Мъри ще оглави световната ранглиста при двойките

от в 23:51 на 27.03.2016
Tennis.bg

Джейми Мъри ще стане първият британски тенисист под №1 в Откритата ера на тениса. Братът на Анди Мъри ще измести от първото място при двойките бразилеца Марсело Мело на 4-и април.

Последният британски представител под №1 при дуетите е Вирджиния Уейд през 1973-а. Самата компютърната система при ранглистата на АТР и WTA е въведена през 70-те години на миналия век.

От своя страна Джейми Мъри спечели първата си титла от Големия шлем при двойките през януари. Тогава той си партнира с бразилеца Бруно Соареш.

Дотук се стигна, след като досегашният лидер Марсело Мело отпадна преди четвъртфиналите в Маями. "Не знаех затова. Не следя ранглистата. Той го заслужава. Игра финал на Уимбълдън и US Open, спечели Купа "Дейвис" и Australian Open - заслужава го и съм щастлив за него," заяви Мело.

Компютърната система при мъжете е въведена от 1973-а, а при двойките три сезона след това. При жените промяната е направена 1975-а и съответно 1984-а при двойките.

Преди това ранглистата е била изчислявана от водещи тенис журналисти и обявявана на годишна база. Великобритания има свой №1 в лицето на Фред Пери през 1930-а.

"Невероятно горд съм с постижението на брат ми, който ще стане №1 в света при двойките. Той имаше много върхове и спадове в кариерата си, но сега демонстрира постоянство, работи здраво и бе много постоянен по пътя към върха. Време е да се наслади на гледката," заяви по повод успеха на своя роднина Анди Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джейми Мъри ще оглави световната ранглиста при двойките Tennis.bg
Теми:  
джейми мъри | тенис двойки | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook