Дженифър Брейди продължава своята приказка и е на финал на Australian Open

от в 07:51 на 18.02.2021
Валери Андреев

Дженифър Брейди заслужи място на финала на Australian Open след победа над Каролина Мухова в три сета. Американката беше по-добрата и се оказа по-устойчива на напрежението на корта и заслужено след 6:4 3:6 6:4 тя успя да достигне до първия си финал на турнир от Шлема. 

Първите два сета на двубоя преминаха под сериозната диктатура на напрежението, а двете състезателки страдаха много от големия залог на срещата, както и твърде горещото време, което им попречи да изиграят очаквания дълъг и наситен с красиви разигравания мач. Дженифър беше по-добрата в първата част и заслужено успя да надделее, а през втората Мухова стори това, след като постепенно спечели някои по-дълги разигравания, които ѝ позволиха да възстанови паритета в отделните части.

В решителния сет Брейди проби рано, а впоследствие демонстрира и защо заслужава място на финала, задържайки всички последвали свои подавания, като след 6:4 в своя полза тя се класира за финала утре. Най-трудно за американката се оказа да сложи точка на двубоя, защото добрият ретур отляво и малшанс при втория ѝ мачбол при 40:30 вкараха гейма в поредица от равенства, където двете си размениха по няколко шанса както за пробив, така и за затваряне на двубоя, но в крайна сметка, след като умората взе превес над Мухова, симпатичната американка извоюва успеха в този труден гейм и се класира за финала на Australian Open 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дженифър Брейди продължава своята приказка и е на финал на Australian Open Валери Андреев
Теми:  
australian open | дженифър брейди | каролина мухова

Коментари





Следвайте ни в Facebook