Джере детронира Басилашвили и излиза в спор за трета ATP титла срещу Сонего

от в 18:00 на 10.04.2021
Тея Кръстева

Световният номер 57 Ласло Джере изнесе тенис лекция на своя съперник - Николос Басилашвили, с 6:2 6:0 и само 52 минути игра, за да достигне до финалналана фаза на турнира от категория ATP 250 - Сардиния Оупън, в Италия. 

Още от началните минути сърбинът бе безкомпромисен, а грузинецът не бе в състояние да намери отговор на мощните удари на своя съперник. Първият пробив в откриващата част, който се оказа и преломна точка за целия мач, бе реализиран от петата ракета на Сърбия при 3:2. Оттам насетне световният номер 37 бе безпомощен, като предаде първия сет без особена драма. Басилашвили пренесе срива в играта си и във втората част, позволявайки да му бъде вързан "геврек". По този начин Ласло Джере сломи надеждиде на своя опонент за втора титла през сезон 2021-а, слад като Николос вдигна трофея в Катар през март месец, а по пътя си отстрани 20-кратния носител от Големия шлем - Роджър Федерер.

На финала в Каляри Джере ще се изправи срещу италианеца Лоренцо Сонего, чиято задача на полуфиналите съвсем не се оказа толкова лесна. На представителя на домакините му бяха нужни 2 часа и 39 минути и 6:4 5:7 6:1, преди да се справи с американеца Тейлър Фриц. По този начин Сонего се превърна в първия италианец от 2006-а насам, който ще влезе в спор за ATP титла на родна земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джере детронира Басилашвили и излиза в спор за трета ATP титла срещу Сонего Тея Кръстева
Теми:  
ласло джере

Коментари





Следвайте ни в Facebook