Джим Къриър: Ще продължа да помагам на момчетата и в новия формат

от в 12:50 на 28.09.2018
Мария Петрова

Четирикратният шампион в турнирите от Големия шлем Джим Къриър се оттегля от поста капитан на националния отбор на САЩ по тенис за Купа "Дейвис". Под негово ръководство в последните осем години американският тим записа 10 победи в 18 мача в Световната група и два пъти достигна до полуфиналите през 2012 година и през този сезон, приключил в средата на този месец с поражение с 2:3 от Хърватия в Задар.

"Още след загубата от Хърватия уведомих играчите и хората от щаба, че това ще бъде последната ми година като капитан на националния отбор на САЩ за купа "Дейвис", заяви 48-годишният Къриър, който е печелил трофея като играч два пъти през 1992 и 1995 година.

"За мен беше чест и привилегия да бъда част от състава като играч и като капитан. Ще продължа да подкрепям момчетата и занапред в новия формат на турнира", допълни той.

С достигането си до полуфиналите САЩ си осигури автоматично класиране а надпреварата за титлата в Купа "Дейвис" през 2019 година, която вече ще се провежда по нов вариант в схема с 18 отбора на директно елиминиране в рамките на седмица през ноември.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джим Къриър: Ще продължа да помагам на момчетата и в новия формат Мария Петрова
Теми:  
джим къриър | купа дейвис | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook