Джо Солсбъри и Дезирай Кравчик спечелиха титлата на смесени двойки в Париж!

от в 16:11 на 10.06.2021
Владислав Риждов

Британецът Джо Солсбъри и неговата партньорка Дезирай Кравчик триумфираха в напреварата за смесени двойки на Ролан Гарос. На финала те надиграха руското дуо Аслан Карацев и Елена Веснина след обрат - 2:6 6:4 10:5.

В първата част по-добрата двойка на корта определено бяха Веснина и Карацев. Те стартираха с ранен брейк, който задържаха до самия край на частта, за да може да поведат в резултата, след като в осмия гейм прибавиха към сметката си още един пробив. Във втория сет сервиращите успяваха да удържат безпроблемно подаванията си и двете двойки се движеха равностойно. В крайна сметка Солсбъри и Кравчик достигнаха до така ценния пробив за 5:4, а след това Солсбъри затвори на собствен сервис втората част.

В решителния тайбрек Солсбъри и Кравчик си изградиха солиден аванс от 6:1 и въпреки че Веснина и Карацев успяха да се доближат максимално близо до своите съперници, Солсбъри и Кравчик не изпуснаха контрола над случващото се и се поздравиха с крайната победа. За Кравчик трофея на смесени двойки е първи в нейната кариера, докато с победата си, Джо Солсбъри стана първият британец от 39 години насам с титла от Откритото първенство на Франция. За последно това направиха Джон Лойд и австралийката Уенди Търнбул през 1982 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джо Солсбъри и Дезирай Кравчик спечелиха титлата на смесени двойки в Париж! Владислав Риждов
Теми:  
дезирай кравчик | джо солсбъри | ролан гарос | титла

Коментари





Следвайте ни в Facebook