Джокович: Чувствам се истински благословен и горд, че успях да задмина идола си

от в 19:08 на 06.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович несъмнено е най-доминиращият тенисист през последното десетилетие, а това ясно личи и от резултатите му не само в турнирите от Големия шлем, но и от позицията му в световната ранглиста. След като в началото на 2021-ва година сърбинът задмина Роджър Федерер по брой седмици като водач в класацията на АТР, то вече е официално и че Ноле ще подобри рекорда на Пийт Сампрас за сезони, в чийто край е бил на върха на ранглистата, изкачвайки се еднолично на върха с невероятната цифра от 7 сезона.

"Нямам какво повече да кажа, освен че съм изключително щастлив и горд от постигнатото", каза сърбинът по повод историческото си постижение. "Разбира се, да бъдеш първи в ранглистата и да завършиш годината на челната позиция, винаги е една от най-големите цели за всеки един тенисист. Това, че успях да го направя за седми път в кариерата си, задминавайки идола ми от детството в лицето на Пийт Сампрас, е невероятно. Чувствам се изключително благодарен и благословен да бъда в тази позиция в момента."

"Също така какъв начин само, по който да постигна това. Един мач, който беше изключително оспорван и в който нищо не бе ясно до самия край. Беше истинска битка до последния удар, наистина невероятен двубой, от който бях част днес", допълни Ноле относно епичния успех над Хуберт Хуркач на полуфиналите в Париж по-рано.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Чувствам се истински благословен и горд, че успях да задмина идола си Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | новак джокович | париж мастърс | пийт сампрас | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook