Джокович: Чувствам се по-свеж от предишни години; сезонът ми бе напълно различен

от в 18:24 на 12.11.2021
Мирела Николова

Измина един изключително успешен сезон за Новак Джокович, който, въпреки че не успя да постигне голямата си цел, а именно оформянето на "календарен шлем", се изравни с Роджър Федерер и Рафаел Надал на върха по брой "мейджър" титли и също така подобри рекордите за най-много седмици на челната позиция в ранглистата, както и брой сезони, завършени под №1. Сега на сърбина му предстои да направи опит да спечели шести трофей на Мастърса на осемте най-добри играчи за годината, което би го превърнало в лидер и в тази класация, в която към този момент едноличен водач е Маестрото.

Днес всеки един от тенисистите даде пресконференция преди старта на надпреварата, а ето и какво сподели световният №1 относно предстоящата седмица:

"Чувствам се по-свеж в сравнение с предишни години, защото през този сезон участвах на по-малко количество турнири. Имаше много моменти, особено по време на надпреварите от Големия шлем, в които изпитвах огромна умора не само във физически, но и в ментален и емоционален план. 

Тази година бе напълно различна от всяка една друга заради напрежението, породено от факта, че имах възможност да постигна нещо историческо. Това определено ме изстиска. Чувствах, че се нуждая от почивка, за да се възстановя и да се подготвя за последната част от сезона.

Започнах добре с титлата в Париж и се надявам да се справя също толкова добре и в Торино. Тук трябва да играеш с голям интензитет и да покажеш най-доброто, на което си способен. Понякога нямаш достатъчно гориво в себе си, защото трябва да изиграеш пет мача на най-високо ниво, за да триумфираш, което изисква много енергия."

По отношение на преместването на локацията на АТР Финалите от Лондон в Торино сърбинът допълни:

"Лондон бе чудесно място за провеждането на Nitto ATP Finals. О2 е една от най-великолепните арени в целия свят и подхождаше отлично на най-важното състезание под егидата на АТР. Въпреки това аз винаги съм бил привърженик на идеята турнирът да променя местонахождението си на всеки три или четири години.

Тенисът в Италия се развива с невероятни темпове благодарение на Матео Беретини, Фабио Фонини и Яник Синер през последните няколко години. Усещането да сме в Торино, е страхотно и всеки един от нас няма търпение за началото на турнира. Всички искаме да завършим годината по възможно най-добрия начин", разказа още 20-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Чувствам се по-свеж от предишни години; сезонът ми бе напълно различен Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | nitto atp finals | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook