Джокович: Дойдох в Париж, за да запазя лидерството; не съм доволен от играта си

от в 12:40 на 06.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно отсъствие и записа две последователни победи на Мастърса в Париж, за да се класира за полуфиналите на надпреварата в зала "Берси". Сърбинът не впечатли в двубоите си срещу Мартон Фучович и Тейлър Фриц, но във важните моменти успяваше да намери играта си и да се поздрави с крайния успех. След вчерашния си сблъсък с Фриц 20-кратният шампион от Шлема коментира представянето си във френската столица, както и битката за номер 1 в края на годината: 

"Дойдох тук, за да подсигуря лидерството си в световната ранглиста. Надявам се да го направя още през настоящата седмица, но ако не успея, то тогава ще имам още един шанс на Финалите в Торино", каза Ноле, за когото това би била седма година, завършена на върха, и поредният подобрен рекорд.

По повод на играта си в турнира топ поставеният сподели: "Щастлив съм от начина, по който започнах всеки един от двата мача, но впоследствие имах доста възходи и падения. Не съм доволен как играх в края на първия сет днес, когато загубих подаването си на нула, докато сервирах за спечелването на частта.

Тези неща не бива да се случват, знам това. Но след US Open не играх в продължение на два месеца, докато всички останали играчи участваха в турнири. Беше необходимо да тренирам усилено преди Мастърса в Париж, ала въпреки това не мисля, че в момента съм на най-високото си ниво", допълни още петкратният шампион в "Берси".

Източник: Tennis Now

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Дойдох в Париж, за да запазя лидерството; не съм доволен от играта си Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook