Джокович доволен от представянето си срещу Бердих (видео)

от в 18:00 на 31.03.2016
Tennis.bg

Новак Джокович достигна полуфиналите в Маями след победа с 6:3, 6:3 над Томаш Бердих. Така той вече има 23 победи от 25 срещи с чеха.

Любопитното е, че Бердих има отрицателен баланс срещу всеки един играч от топ 10 в момента без Жо-Вилфред Цонга.

"Особено в началото това бе преди всичко физическа битка. Успявах да печеля своите сервис геймове и просто се надявах да сдържа нервите си. В решителните моменти доминирах.

"Като цяло условията за игра не бяха леки, но съм доволен. Спечелих срещу утвърден състезател в топ 10, който има голям опит в най-големите турнири и мачове от много години. Това е чудесна победа за мен.

Джокович разкри, че е имал спазми в гърба. Следващият му съперник ще бъде белгиецът Давид Гофен.

"Той играе втори пореден полуфинал в "Мастърс 1000" турнирите. Това вероятно е най-добрата серия в кариерата му. Той вече има доста опит, на 24-25 години е. Близо е и до топ 10. Има нужното, за да го постигне - достатъчно постоянен е. Ще ми бъде трудно, тъй като е доста уверен. Играх много равностоен мач с него в Синсинати преди година. Мисля, че шансовете ми да спечеля са добри," заяви Ноле.

Сърбинът е с 26 победи и 1 загуба през 2016-а. Единственото му поражение дойде в Дубай, когато имаше очна инфекция в мача си срещу Фелисиано Лопес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович доволен от представянето си срещу Бердих (видео) Tennis.bg
Теми:  
маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook