Джокович: Един от най-великите ми финали, Роджър вдъхновява всички (видео)

от в 22:17 на 14.07.2019
Мария Петрова

Новак Джокович за пети път спечели Уимбълдън. Той спаси две шампионски мачбола и надигра Роджър Федерер след 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12(3). Това е трети спечелен финал за сърбина срещу Федерер и така той вече има 16 трофея от Големия шлем.

Най-драматичният момент бе в петия сет, когато Федерер сервираше при 8:7 и 40:15, но не успя да реализира шампионските точки. По този начин той пропусна да стане най-възрастният шампион в Откритата ера на тениса в турнир от Шлема на 37 години и 340 дни.

"Роджър е един от най-великите за всички време и много го уважавам. Още като четири-пет годишно момче исках да се занимавам с тенис един ден. Това е турнирът, на който исках да участвам. Правех си мой вариант на купата. Това е сбъдната мечта, всичките ми роднини са с мен. Благодаря им, че дадоха всичко от себе си и са край мен.

"Ако не беше най-впечатляващият финал, в който съм участвал, то със сигурност е в топ 2 или топ 3 в кариерата ми. Срещу един от най-великите.

"За съжаление в тези мачове трябва да има един губещ. И двамата имахме шансовете си. Нереално е да се завърна в мача след два спасени мачбола.

"Роджър каза, че се надява да е дал надежда на всички 37-годишни да вярват, а аз се надявам също да съм сред тези хора. Той ни вдъхновява със сигурност," заяви Джокович след мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Един от най-великите ми финали, Роджър вдъхновява всички (видео) Мария Петрова
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook