Джокович: Единствено съжалявам, че не се разплаках по-рано на финала на US Open

от в 15:17 на 30.12.2021
Мирела Николова

През тази година Новак Джокович замина за Ню Йорк с една-единствена цел, а именно оформянето на т.нар. "календарен шлем" или иначе казано спечелването на четирите "мейджър" надпревари в рамките на една календарна година. За съжаление на него и всичките му фенове, сърбинът не успя да сбъдне голямата си мечта, препъвайки се само на крачка от трофея в американския мегаполис, след като допусна поражение на финала от Даниил Медведев. 

Въпреки края на двубоя Ноле неколкократно е споделял в свои интервюта, че не съжалява за нищо от този двубой и че дори се връща назад към него с добри чувства, тъй като онази вечер е получил подкрепата на цялата публика зад себе си, която иначе в повечето случаи е срещу него. Световният №1 дори се разплака на последната почивка в срещата, а на церемонията по награждаването също не успя да сдържи сълзите си. В най-скорошното си интервю пред френското издание L'Équipe Джокович коментира случилото се в Ню Йорк:

"Единствено съжалявам, че не се разплаках по-рано на финала на US Open. Трябваше да дам воля на емоциите си по-рано. Разбира се, не казвам, че щяха да спечеля със сигурност, тъй като Даниил беше значително по-добър в онзи сблъсък, но поне щях да имам повече време да се завърна в мача. Плачът наистина ме освободи от напрежението."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Единствено съжалявам, че не се разплаках по-рано на финала на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook