Джокович: Григор Димитров е сред най-добрите в света

от в 20:41 на 19.06.2018
Георги Христов

Вторият поставен на АТР 500 турнира в Куинс Григор Димитров се справи трудно в откриващия си мач от състезанието с Дамир Джумхур след 2:1 сета. Така той ще се изправи в следващата фаза срещу бившия №1 Новак Джокович.

Ноле, който понастоящем е 22-и в ранглистата, след като се завърна заради травма, надигра квалификанта Джон Милман - 6:2, 6:1 при първото си участие в Куинс от 2010.

"Чудесно е да се завърна тук. Мина толкова време. Осем години откакто играх за последно. Това е един от най-хубавите тенис кортове по света. Радвам се, че отново играя на трева. Имал съм много успехи в Лондон - на Уимбълдън и в О2 Арена," заяви Новак.

"Беше добър мач, демонстрирах добро ниво при всеки удар. Поставих го под голямо напрежение и бях солиден от ретур."

Джокович коментира и предстоящия си мач с Димитров, срещу когото води с 6:1 в преките мачове. "Най-важното е да подобрявам нивото си на игра. Да достигна оптимално ниво. Срещу Димитров ме чака много добро предизвикателство. Особено за мен, тъй като не съм играл много мачове в последните 12 месеца."

"С всеки изминал турнир нивото ми се повишава. Започвам да се чувствам все по-комфортно. Преди не можех да бъда на 100% заради лакътя или по друга причина.

"Двубоят с Димитров е особено важен. Той е един от най-добрите в света и обича да играе на тревни кортове. Смятам, че това му е любимата настилка. Печелил е тук (турнира). Днес направи убедително представяне. Ще изляза уверен на корта и само за победа," закани се сърбинът.

Димитров и Джокович ще играят в Лондон в четвъртък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Григор Димитров е сред най-добрите в света Георги Христов
Теми:  
григор димитров | новак джокович | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook