Джокович и Хачанов излизат един срещу друг в битка за трофея в Париж

от в 08:57 на 04.11.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 16:00 часа българско време един срещу друг на корта в парижката зала "Берси" ще се изправят Новак Джокович и Карен Хачанов в битка за трофея от надпреварата.

Джокера ще гони своя 73-и трофей в кариерата си, както и петото си отличие във френската столица. Той има до момента четири трофея от тази надпревара, след като триумфира в нея през 2009, 2013, 2014 и 2015 година.

Освен това сърбинът има и четири трофея от началото на сезона, след като спечели US Open и Уимбълдън, както и "Мастърс" турнирите в Синсинати и Шанхай, а това може да бъде негов трети "Мастърс 1000" триумф за този сезон.

Самият Хачанов се намира във формата на живота си и за да достигне до финалния мач премина през трима представители на топ 10 в световния тенис - Джон Иснър, Александър Зверев и Доминик Тийм.

Руснакът е 18-и в света към момента, но от утре ще заеме ново рекордно класиране в световната ранглиста, тъй като това е негов първи "Мастърс" финал в кариерата. 

Този сезон е най-силният него, след като успя да спечели турнирите в Марсилия и Москва, а до момента има общо три спечелени турнира от тура, след като триумфира и в Ченгду през 2016 година.

Двамата имат един единствен мач помежду им, който датира от тазгодишния Уимбълдън, когато Джокера постигна категорична трисетова победа над руския младок и го изхвърли от надпреварата, за да грабне след това трофея от нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Джокович и Хачанов излизат един срещу друг в битка за трофея в Париж Калоян Пламенов
Теми:  
карен хачанов | новак джокович | тенис | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook