Джокович и Надал засега не са се отказали от мача си в Саудитска Арабия

от в 01:38 на 30.10.2018
Мария Петрова

Рафаел Надал и Новак Джокович засега не са отказали участие на демонстративен двубой помежду им Саудитска Арабия, който е предвидено да се състои на 22 декември.

Според редица правозащитни организации като Amnesty International двамата трябва да откажат това си участие заради убийството на опозиционния журналист Джамал Хашоги в началото на месеца в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. По техни думи, ако тенисистите приемат поканата, то те ще окажат негласна подкрепа на саудитските власти, на които е приписвана вината за случилото се.

В Париж двамата коментираха ситуацията. "Договорихме се за този мач още преди година. Случилото се с журналиста е ужасно. Трагедия. Следим как ще се развие ситуацията и скоро време очакваме развитие," заяви Надал.

"Старая се да не навлизам в политически дебати и съжалявам, че попадаме в тази ситуация. Опитвам се да бъда професионалист и да спазвам уговорките си. Нужна ни е повече информация и на това основание ще решим дали да присъстваме," допълни Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Надал засега не са се отказали от мача си в Саудитска Арабия Мария Петрова
Теми:  
демонстративни турнири | новак джокович | новак джокович - рафаел надал | рафаел надал | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook