Джокович и Тийм са "кралете" при титлите за 2019 година

от в 08:12 на 20.12.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович и Доминик Тийм бяха определени за "кралете" на титлите през 2019 година от сайта на ATP, след като двамата са спечелили най-много титли в тура за вече изминалия сезон - по 5 броя.

В класацията след тях веднага се нареждат Роджър Федерер, Данил Медведев и Рафаел Надал, които завършват годината с по четири трофея на своята сметка. 

При финалите през сезона абсолютен лидер макар и доста изненадващо е Данил Медведев, който игра цели девет финала, но спечели само четири от тях. 

Втори е Тийм, който игра седем финала, но спечели пет от тях. Трети е Новак Джокович със шест финала и пет спечелени от тях. Роджър Федерер и Стефанос Циципас също играха по шест финала през сезона, но Маестрото спечели четири. Гръцкият тенисист пък спечели три и загуби три. 

Най-младият шампион за годината е Алекс Де Минор, който грабна титлата в Сидни на 19 години и 11 месеца, а Денис Шаповалов се нарежда след него, след като спечели трофея в Стокхолм на 20 години, 6 месеца и 5 дни.

Стефанос Циципас е трети в тази класация с триумфа си в Марсилия, който постигна на 20 години, 6 месеца и 12 дни. Четвъртото място е за Райли Опелка, който триумфира в Ню Йорк на 21 години и 5 месеца. Последен в класацията е Тейлър Фриц, който грабна титлата в Ийстбърн на 21 години и 8 месеца.

Най-възрастният шампион през сезона пък е Роджър Федерер, който спечели титлата в Базел на 38 години и 2 месеца, а веднага след него се нарежда Фелисиано Лопес с трофея си в Лондон, който спечели на 37 години и 9 месеца.

Жо-Вилфред Цонга триумфира в Метц на 34 години и 5 месеца, а след него е Джон Иснър, който триумфира в Нюпорт на 34 години и 3 месеца. Последен е Рафаел Надал, който триумфира на US Open на 33 години и 5 месеца.

Лидер за най-възрастен финал е този в Пуна между Кевин Андерсън (32) и Иво Карлович (39), а след него се нарежда финала в Лондон между Фелисиано Лопес (37) и Жил Симон (34). Последен е този в Маями между Роджър Федерер (37) и Джон Иснър (33)

Лидер при най-нискоранкираните шампиони за сезона е Анди Мъри, който грабна трофея в Антверен като 243-а ракета в света. Жо-Вилфред Цонга е втори и триумфира в Метц като 213-а ракета в света. Фелисиано Лопес пък грабна титлата в Лондон като 113-и в света. Хуан Игнасио Лондеро триумфира в Кордоба като 112-и в света, а петото място е за шампиона в Рио Ласло Джере, който спечели титлата като 90-и в света. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Тийм са "кралете" при титлите за 2019 година Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook