Джокович: Играя по-добре с всеки следващ мач; Зверев ще ме докара до предела

от в 10:32 на 20.11.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович досега изглежда напълно непоклатим в представянето си на финалите в Торино и се класира с лекота за полуфиналната фаза, след като разгроми Камерън Нори в мач без значение. Сега сърбинът ще излезе срещу Александър Зверев в спор за място на финала, а световния номер три е традиционно един от тежките съперници за 20-кратния шампион в Шлема, като неотдавна го лиши от мечтата му за олимпийско злато. Самият Джокович  отчете достойнствата на своя опонент в последвалата си пресконференция и споделия очакванията си за сблъсъка:

"Трудно е да се мотивираш за мач, който на практика няма никакво значение за класирането в групата, но реших да подходя професионално и да уважа публиката и противника. Дадох всичко от себе си, а досега съм много доволен от играта си, защото тя се подобрява с всеки изминал мач и това е отлично, когато се задават толкова тежки битки.

Сега ми предстои двубой със Зверев, който притежава един от най-добрите сервиси в Тура и няма да бъде никак лесно, имайки предвид бързината на корта тук. Нивото ми на посрещане ще е от ключово значение в хода на срещата, а през годината вече съм се изправял четири пъти срещу Саша и всеки път ставаше въпрос за сериозно психолохическо и физическо предизвикателство, така че очаквам отново да бъда докаран до предела на силите си - завърши първата ракета на света.

Източник: Ubitennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Играя по-добре с всеки следващ мач; Зверев ще ме докара до предела Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook