Джокович: Медведев е най-големият ми съперник; той е призван за величие

от в 18:57 на 08.11.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович и Даниил Медведев несъмнено към момента са двамата най-добри тенисисти в света и винаги изваждат най-доброто от себе си в техните сблъсъци. Самият световен номер едно засипа с похвали противника си, който определено се очертава да бъде в борбата за големите титли през следващите сезони:

"Това, което най-много обичам и уважавам в Даниил, са неговите качества винаги да остава верен на себе си и да запази своята автентичност, абстрахирайки се от мнението на другите. Той е изградил собствения си стил на корта, като се е водел от идентичността си. Виждам колко здрави работи всеки един ден и определено се отличава от другите състезатели чрез уникалността на своята игра, а тези обстоятелства го правят призван за величие. Определено очаквам да видим още много от него в бъдещ план и няма да ми бъде никак лесно срещу него.

Бих казал, че в момента Медведев е най-големият ми опонент и нашето съперничество и сме на път да оформим едно невероятно съперничество. През тази година изиграхме цели три финала помежду си, които до един бяха страхотни мачове. Двамата сме способни да се докарваме взаимно до границата на възможностите си, което е сходно на изпитаното от мен през последните 15 години, когато се съревновавах с Роджър и Рафа.

Медведев се различва коренно от Надал и Федерер, така че имах нужда от известно време и дадени настройки, за да се нагодя към него. С всеки следващ двубой разбирам все по-добре как да действам, за да го победя. Той обаче непрестанно се подобрява, отдаден е напълно на тениса и е наистина много интелигентно момче" - завърши сърбинът.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Медведев е най-големият ми съперник; той е призван за величие Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook