Джокович: Надал вече не е номер едно за моя син; новият му любимец е Алкарас

от в 10:05 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович вече изглежда все по-близо да достигането на своята оптимална форма и изигра някои страхотни битки, за да достигне до финала в Белград. Световният номер едно показа страхотен характер, обръщайки три поредни мача от сет пасив пред домашната си публика и сам сподели как намира все по-добър ритъм и тялото му се подобрява с всеки изминал ден. Сега обаче за сърбина предстои далеч по-голямо изпитание, а именно участие на Мастърса в Мадрид, където схемата не беше никак благосклонна към него и го изпрати в една половина заедно с Рафаел Надал и Карлос Алкарас.

Вчера пък Ноле проведе тренировъчна сесия именно с по-младия от двамата испанци, а любопитна подробност е, че Стефан Джокович се оказва огромен привърженик на тийнейджъра, ако съдим по думите на неговия татко:

"Доскоро любимият играч на моя син беше Надал, но сега си има нов номер едно и това е Алкарас. Той харесва много Рафа и Карлос, като се опитва да имитира техния стил на игра. Изпълнява форхенда по идентичен начин с Надал и се опитва да влага същите емоции в играта. Наистина е хубаво.

Що се отнася до Алкарас, то става дума за вече един утвърден играч и истинска тенис звезда. Той е чудесен човек, който харесвам и уважавам много. Всъщност днес тренирахме за пръв път някога заедно, макар че сме се срещали по турнирите през последната година, а усещането беше наистина невероятно. Страхотно е да имаме в Тура състезател с подобни постижения на толкова ранна възраст. Смятам, че Испания има един невероятен посланик в негово лице" - завърша 20-кратният шампион от Шлема.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Надал вече не е номер едно за моя син; новият му любимец е Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | стефан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook