Джокович: Не съм фаворит за Уимбълдън, грешките на Григор ми помогнаха (видео)

от в 22:49 на 21.06.2018
Георги Христов

Новак Джокович взе първата си победа над състезател от топ 5 от близо 18 месеца като надигра Григор Димитров с 6:4, 6:1 по пътя към четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Куинс. Той имаше нужда от 65 минути, за да стигне до осмата си победа в девет мача помежду им.

Така Ноле, който все още не е печелил тази титла в Лондон, ще играе с Адриан Манарино в следващата фаза.

"В момента все още търся най-добрата си форма. Това бе отличен тест срещу един от топ играчите в света. И то на любимата му настилка. Имам нужда да се състезавам на най-високо ниво. Чувствам, че прогресирам. Трябва да мисля ден за ден. Това бе чудесно предизвикателство и съумях да бъда много съсредоточен. Показах оптималното си ниво," коментира 31-годишният Джокович.

"Нека не гледаме твърде напред. Трудният период, през който преминах, ми позволи да израсна, да науча неща за себе си. Да видя нещата от нова гледна точка. Когато имаш големи успехи, нямаш време да мислиш за тези неща. Надявам се да продължа с тези мачове. Промених ракетата си заради проблемите с лакътя. Говорим за един вид еволюция в сервиса ми. Това изисква много търпение, отдаденост при тренировките."

Сърбинът коментира, че множеството двойни грешки на Григор в мача са му помогнали доста. "Той направи няколко ключови двойни грешки, които очевидно ми помогнаха да изляза напред в резултата. Смятам, че като успях да го накарам да влезе в разиграване в ключовите разигравания и сервирах на ниво. Цялостно направих много добро представяне," анализира той.

"Григор обича да играе на тревни кортове и е играч от страхотна класа, който тук е имал успехи преди. Успях да взема първата част и това ми даде увереност. След почивката пробих рано и довърших мача убедително," каза още Джокович.

Бившият №1 призна, че се е притеснил в самия край, когато падна на корта, но се размина без травма. "За щастие не успях да се нараня. Продължаваме напред."

Любопитното е, че в следващия си мач с Адриан Манарино, Джокович ще търси своята победа №800 като професионалист. Той може да стане десетият играч в Откритата ера на тениса, който постига това.

Джокович говори и за предстоящия през юли Уимбълдън. "Нека не гледаме твърде напред. Определено не съм сред фаворитите на Уимбълдън," анализира световният №22.

"Роджър е очевидният фаворит. Без съмнение. Надал може би не играе толкова добре на Уимбълдън спрямо своите стандарти, но го е печелил няколко пъти. Определено е сред претендентите. Анди Мъри и аз, ако играя добре, можем да бъдем сред кандидатите за титла. Загубихме позиции в ранглистата, но Анди игра много силно срещу Кириос тук."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не съм фаворит за Уимбълдън, грешките на Григор ми помогнаха (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | новак джокович | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook