Джокович: Невероятно е да спечеля пред погледа на сина ми (видео)

от в 19:25 на 15.07.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович бе много щастлив от триумфа си на Уимбълдън, след като победи на финала Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6(3). Така сърбинът вече има четири отличия в тази надпревара.

Освен това с представянето си по време на сезона на трева той показа, че определено се връща към най-добрите си дни, след като бе дълго време извън корта заради проблемите си с лакътя, заради които претърпя и операция.

Той остана двойно по-щастлив от успеха, след като извоюва купата пред погледа на сина си Стефан, който гледа от трибуните.

"Чувството е невероятно, защото за първи път през живота ми мога да чуя как някой вика "тате, тате", докато съм на корта. Това е малкият Стефан. Преди това не можеше да гледа мачове на живо, а сега може. Много съм щастлив и съм много емоционално настроен, че той е тук заедно със съпругата ми и с целия ми екип", обяви той веднага след триумфа.

"Искам да поздравя Кевин, защото той заслужаваше да стигне до тук. Може би часовете, които изкара на корта в 1/4-финалите и 1/2-финалите, се отразиха на играта му. В третия сет играта му бе съвсем различна. В първия и втория може би не игра на това ниво, на което може. Искам да го поздравя и да му пожелая всичко най-добро.

"Трябва да имаш доверие в целия процес и в собствените си възможности. Това ми помогна да стигна до тук. Много съм благодарен на всеки един от екипа ми. През последните няколко години никак не бе лесно. Знаете, че претърпях няколко операции и отсъствах от тура половин година.

"За първи път се изправях с такава контузия и бях разколебан. Изобщо не знаех, дали изобщо мога да си върна нивото. Това е първия ми финал от "Шлема" от няколко години насам и едва ли може би има по-подходящо място да направя завръщането ми към трофеите от Централния корт на Уимбълдън. Наистина съм благодарен. Тревата тук ми пасва наистина много добре.

"Разбира се, че е съвсем различно усещането да играеш на финала на Уимбълдън на фона на останалите турнири. Горд съм с всяка една титла, която съм спечелил тук. Благодарен съм и се опитвам да се наслаждавам на момента и да го споделям с хората, които са близки до мен. Искам да благодаря на всички тези близки хора до мен не само заради тениса, а и заради тяхната подкрепа".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Невероятно е да спечеля пред погледа на сина ми (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | новак джокович | стефан джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook