Джокович: Получи се висококачествен мач; ще бъде много трудно с Беретини

от в 12:28 на 07.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович срещна най-трудното си изпитание до момента на тазгодишното Открито първенство на САЩ, но все пак съумя да преодолее съпротивата на младока Дженсън Бруксби и да се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк, където ще срещне Матео Беретини, а ето какво заяви световният номер едно веднага след победата си:

"Мачът се получи страхотен, като и двамата показахме качествен тенис. Началото беше далеч по-силно за Дженсън, защото имах нужда от известно време да се приспособя към неговия стил. Бруксби е млад и притежава огормен млад талант. Той често действа по нетрадиционни начини, което го прави опасен и освен това знае отлично как да изгражда дадена точка. Публиката пък беше изцяло на негова страна, което му вдъхна допълнителни сили, само че в един момент успях да завладея иницативата, започнах да печеля лесни точки от сервис, а също така намалиих броя си на непредизвиканите грешки, като именно така си осигурих победата в срещата.

Сега ми предстои много тежък двубой с Беретини. Става думи за един от играчите с най-смъртоносен сервис и форхенд. Може би единствено Дел Потро може да се мери с него по скорост на ударите. Имахме няколко оспорвани сблъсъка наскоро с Матео, така че очаквам нова тежка битка" - завърши сърбинът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Получи се висококачествен мач; ще бъде много трудно с Беретини Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook