Джокович помага да се създаде национално състезание в Сърбия с награден фонд

от в 13:38 на 07.05.2020
Димитър Беловски

Новак Джокович отново предлага помощта си по време на кризата от коронавируса. Този път сърбинът е решил да обедини сили с Сръбската федерация по тенис и заедно да създадат „TSS Tour“ в Сърбия. Турнирът, който ще бъде национално състезание, предвижда да има и награден фонд с цел сръбските състезатели да преминат през кризата по-лесно.

Тенис не се играе от близо два месеца и Джокович призна, че по време на тези месеци, е поддържал връзка с сръбските си колеги, които изпитват икономически затруднения. „TSS Tour“ ще има за цел да осигури както подготовка, така и пари за сръбските тенисисти с по-ниско класиране в ранглистата.

„Много съм загрижен за проблемите, които много тенисисти в моята страна срещат. Бях в контакт с много от тях и знам, че има реални проблеми. Така че ние решихме да създадем план, който ще им помогне да преодолеят тази ситуация,“ каза Джокович в изявление, което е публикувано на сайта на Сръбската федерация по тенис.

„Шест турнира ще бъдат изиграни с наградни фондове, турнирите ще бъдат проведени за юноши и ако има нужда лично аз ще осигуря, каквото е необходимо за турнирите. Бих искал да благодаря на Данило Петрович, който има фундаментална роля в този проект и предложи много добри идеи. Искам също да напомня, че турнирите ще бъдат изиграни според мерките за превенция и здраве, защото здравето е нашия първи приоритет“.

Президентът на Сръбската федерация по тенис Мирко Петрович похвали Джокович за инициативата.

„Бих искал да благодаря на Новак за тази изключителна реакция и за желанието му да помогне на сръбския тенис. Горди сме да имаме неговата подкрепа и че ни е помагал през всичките години да развиваме тениса в Сърбия. Мисля, че тези турнири ще помогнат на тенисистите основно икономически, а след това ще им помогнат да бъдат възможно най-добре подготвени, когато тенисът се завърне,“ каза Петрович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович помага да се създаде национално състезание в Сърбия с награден фонд Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook