Джокович: Последните месеци бяха трудни, но вече са зад гърба ми; РГ е голямата ми цел

от в 22:37 на 10.04.2022
Мирела Николова

Новак Джокович ще стартира сезона си на клей с едва три изиграни мача от началото на годината, след като пропусна трите най-значими надпревари от първото тримесечие на годината - Аустрелиън Оупън и Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, поради изискването на съответните държави за наличие на ваксина против COVID-19 за влизане в страната. Той взе участие единствено на АТР 250 турнира в Дубай, където отстъпи на Иржи Весели в четвъртфиналната фаза. 

Сега на световния №1 му предстои да се включи в Мастърса в Монте Карло, където ще постави начало на клей сезона си, а впоследствие графикът му включва състезанията в Белград, Мадрид и Рим, които ще му послужат като подготовка за Откритото първенство на Франция. През днешния ден той даде първата си пресконференция в Монако преди старта на турнира, в която говори за изминалите месеци и нагласата, с която се завръща на корта.

"Липсва ми да се състезавам. Все още имам мотивация да играя и да се съревновавам с младите момчета, да се изправям срещу най-добрите играчи в света за най-големите трофеи. Последните 4-5 месеца бяха истинско предизвикателство за мен психически и емоционално, но се опитвам да оставя всичко това зад гърба си и да продължа напред.

Възнамерявам да играя през целия клей сезон, графикът ми е същият като предишни години. Наясно съм, че не бива да имам високи очаквания към себе си, особено в началото на тази седмица. Все още тествам силите си и настройвам играта си, така че ще отнеме известно време, докато намеря своя ритъм. Ролан Гарос е голямата ми цел през сезона на червено, но без съмнение ще дам максимума от себе си във всеки един турнир."

В края на февруари 20-кратният шампион от Шлема бе изместен от лидерската позиция в класацията на АТР от Даниил Медведев, но само две седмици по-късно той отново оглави подреждането и вече има зад гърба си 364 седмици като номер едно, което оформя цели 7 календарни години.

"Истински щастлив съм от това постижение. Не очаквах да се завърна на върха на ранглистата, без да играя, но предполагам, че извадих късмет. Да си номер едно в света, е най-значимото нещо, което можеш да постигнеш в нашия спорт, така че ще се опитам да запазя тази си позиция възможно най-дълго", коментира още двукратният шампион в Княжеството.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Последните месеци бяха трудни, но вече са зад гърба ми; РГ е голямата ми цел Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook