Джокович посочи кои играчи са бъдещите големи звезди на световния тенис

от в 08:54 на 28.12.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович призна, че вече не го интересуват толкова успехите в тениса, колкото иска да предаде опита си на младото поколение тенисисти и да им даде добър пример, който те да използват и да следват. Освен това той посочи и кои четирима играчи вижда като бъдещите звезди на световния тенис. 

Сърбинът бе извън корта доста време заради контузия, но в крайна сметка направи феноменално завръщане през миналия сезон и успя да спечели няколко доста сериозни трофея сред които Уимбълдън и US Open, а в края на сезона си върна първото място в световната ранглиста.

"Последните 12 месеца бяха много интересни при мен. По същото време преди година бях с контузия, която изискваше операция. Благодарен съм на съдбата обаче за всичко, което тази година ме научи, както в професионален план, така и в личен. Успях да обърна всичко това в моя полза и съм доволен", обяви сърбинът.

"На този етап от кариерата ми не ме интересуват успехите в името на успеха, както беше например преди пет години. Сега за мен тенисът е една платформа чрез която искам да споделя моите ценности и опит с по-младото поколение".

"Изключително много се радвам, че младите тенисисти започват да се представят все по-активно в тура и да печелят титли. Сред тях са Александър Зверев, Карен Хачанов, Доминик Тийм, както и Хьон Чун. Това е наистина много талантливо поколение".

"И това е точно това нещо, което всеки от нас иска да види в спорта. Младото поколение. Очаквам, че тези момчета в скоро време ще започнат да печелят и трофеи от "Шлема". Зверев е лидерът на тази група от играчи и вече има три "Мастърс" титли зад гърба си. Младите показаха, че могат да предизвикат както мен, така и Надал и Федерер".

"Досега успявахме да задържим позициите си, но младите се представят все по-добре и за нас ще бъде все по-трудно. Аз обаче съм щастлив от това", каза още той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович посочи кои играчи са бъдещите големи звезди на световния тенис Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook