Джокович: Постиженията на Федерер и Надал ме мотивират сериозно

от в 17:25 на 06.07.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович призна, че Рафаел Надал и Роджър Федерер го вдъхновяват сериозно. 

Последните двама спечелиха последните шест трофея от "Големия шлем", макар че през последните години и двамата имаха моменти в които отсъстваха немалко време от кортовете.

"Това ме вдъхновява, но техните постижения правят същото и с много други играчи. Рафа и Роджър се върнаха на корта след травми, но въпреки това успяха да си върнат най-добрата възможна форма и да спечелят големи трофеи. Те взеха най-сериозните титли в тура и това определено ме мотивира много", признава Джокера.

Сръбският тенисист разкритикува и ATP за решенията, които световната тенис асоциация взима.

"Никой не пита играчите за мнение. Те просто сами си взимат решенията, което не е добре. Никога не сме участвали дори в разговори за решенията, които се взимат в световния тенис. Дори не сме могли да си изкажем мнението за тях". 

"Това е нещо, което мен лично ме разочарова много. 

Сърбинът имаше проблеми със сериозна травма в лакътя, но се завърна на корта и в момента се намира в добра форма. Той има три трофея от Уимбълдън, където участва в момента и признава, че това е турнирът, който винаги е искал да спечели. 

"Винаги, когато играя на Уимбълдън, ми се е искало да спечеля този турнир. Радвам се, че успях да триумфирам на няколко пъти тук. Това с яденето на трева ми стана като ритуал. Първият път, когато го направих, все едно опитвах най-сладкия десерт през живота ми". 

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Джокович: Постиженията на Федерер и Надал ме мотивират сериозно Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook