Джокович повали Щруф и запази жива надеждата си за Олимпийско злато!

от в 12:23 на 26.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава устремено по пътя си към златния медал в Токио, след като днес се наложи над гиганта от Германия Ян-Ленард Щруф. Сърбинът показа високо ниво на начален удар, което, в комбинация с чудесните му ретури, му гарантира място в третия кръг на надпреварата след рутинното 6:4 6:3. В битка за място на четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу поставения под номер 16 Алехандро Давидович Фокина.

Джокович откри двубоя с безкомпромисен сервис гейм, ала в следващото си подаване изпита известни колебания и дори трябваше да спасява брейкбол. Именно тогава обаче първият в света успя да извлече максимума от началния си удар и така да се измъкне от затруднената ситуация. Оттам насетне двамата печелеха лесно подаванията си, преди фаворитът да реализира решаващ пробив в десетия гейм.

Във втората част неубедителното представяне на Щруф от сервис линията продължи, което откри възможност пред балканеца да пробие. Новак не се поколеба и се възползва още от първия си брейкбол, но веднага след това на свой ред допусна спад, довел до незабавен рибрейк. Серията от пробиви продължи и световният номер 1 отново поведе с аванс от брейк, който този път вече бе затвърден - 4:1. До края на мача Джокович безпроблемно печелеше своите подавания, поддържайки преднината си жива, за да доведе нещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович повали Щруф и запази жива надеждата си за Олимпийско злато! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook