Джокович: Преди година не си представях това, бих си взел билет за мача с Рафа

от в 14:13 на 25.01.2019
Георги Христов

Новак Джокович предстои да се бори за рекордна седма титла на Откритото първенство на Австралия. Световният №1 надигра с 6:0, 6:2, 6:2 Люка Пуй във втория полуфинал на турнира. Така той ще срещне за 53-и път в кариерата си Рафаел Надал в спора за отличието.

Общо в кариерата на Джокович това ще бъде 24-и финал в турнирите от Големия шлем, а за Надал 25-и. Двамата спориха за трофея в Австралия и през 2012, когато Новак излезе победител след близо шест часа битка с 3:2 сета.

В целия мач с Пуй Джокович завърши със само пет непредизвикани грешки. "Това определено беше един от най-добрите ми мачове на този корт. Определено. Всичко се получаваше по начина, по който съм си го представил. На Люка не му беше лесно, но той направи добър турнир.

"Преди 12 месеца не изглеждаше вероятно да бъда тук по това време, но аз винаги съм вярвал в себе си. Тази увереност винаги взима връх. Това е ключът. Трябва да вярваш във възможностите си," заяви Новак след успеха.

"Синът ми не може да гледа, но говорихме 45 минути преди мача. Говореше ми за Спайдърмен и ми пожела успех," допълни той.

Той говори и за класиката с Рафаел Надал в неделя. "Определено бих си купил билет за този мач. Имаме малко различни роли тази година. С този супер тайбрек и не вярвам да направим такъв шестчасов маратон. Това преживяване се случва веднъж в живота. Надявам се крайния резултат да бъде в моя полза. Рафа е впечатляващ през целия турнир и не е загубил сет. Сигурен съм, че ще се раздадем на корта и ще направим всичко възможно да се насладите на битката."

Досега Ноле води с 27:25 в преките мачове срещу Надал и с 18:7 на твърди кортове. Надал не го е побеждавал на хард от финала на US Open 2013.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Преди година не си представях това, бих си взел билет за мача с Рафа Георги Христов
Теми:  
australian open | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook