Джокович продължи доминацията си срещу Надал

от в 00:56 на 20.03.2016
Tennis.bg

Новак Джокович се класира за финала на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Сърбинът се наложи над Рафаел Надал със 7:6(5), 6:2 над Рафаел Надал и така ще се бори за рекорда пета титла в Калифорния.

Изключително оспорван бе само първият сет, който продължи над един час. В него Надал поведе на старта с 2:0, след като Джокович допусна две двойни грешки. Ноле обаче реагира бързо и веднага съумя да изравни за 2:2.

Двамата убедително печелеха сервис геймовете си и битката трябваше да се реши в тайбрек. Джокович дръпна бързо с 5:2 точки, но Надал демонстрира своя характер, за да изравни 5:5. След това световният номер 1 първи получи сетбол, който реализира.

Във втория сет Джокович бе далеч по-убедителен и проби за 4:2 като до края не загуби нито гейм. С този си успех Джокович вече води с 25:23 в преките срещи с Надал.

До момента Матадора е лидер в исторически план по брой титли от "Мастърс 1000" сериите - 27, но Джокович може да го изравни, ако вземе титлата. На трето място е Роджър Федерер с 24 отличия. През 2015-а Новак триумфира в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Рим, Шанхай и Париж.

Новак ще спори за титлата с Милош Раонич. Досега той води с 5:0 срещу канадеца в преките им срещи като е загубил едва един сет в тях.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович продължи доминацията си срещу Надал Tennis.bg
Теми:  
индиън уелс | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook