Джокович се изправя срещу състезател с победа над него във втория кръг в Дубай

от в 20:06 на 22.02.2022
Мирела Николова

В понеделник Новак Джокович направи своето завръщане на АТР 500 турнира в Дубай след близо тримесечно отсъствие от кортовете. Световният номер едно показа отлично ниво на игра в продължение на целия двубой и напълно разсея съмненията, че събитията в Австралия са повлияли на неговата увереност. 

Във втория етап на надпреварата сърбинът ще се изправи срещу Карен Хачанов, който по-рано днес трябваше да прекара близо 3 часа на корта, за да се класира напред. Руснакът имаше за съперник Алекс Де Минор, който оказа сериозна съпротива, но в крайна сметка победата бе на страната на световния №26 - 6:3 6:7(1) 7:5.

Откриващата част бе изпълнена с продължителни геймове и пробивите също не липсваха, но решителният такъв дойде в осмия гейм и бе реализиран от Хачанов, който съвсем скоро откри сметката си в общия резултат. Във втория сет отново станахме свидетели на множество проблеми за сервиращите и общо 6 брейка в хода на частта, преди съдбата ѝ да бъде решена в тайбрек. Там световният №32 взе ранно преимущество и бе само въпрос на време да вкара мача в трети сет.

Решителната част също не разочарова, тъй като ни предложи изобилие от продължителни разигравания и оспорвани геймове. Резултатът се развиваше напълно равностойно и точно когато изглеждаше, че ще видим нов тайбрек, руснакът повиши нивото си и осъществи пробив в последния възможен момент, с който подпечата крайния успех.

Джокович и Хачанов ще се изправят един срещу друг за шести път в кариерата си, като до момента сърбинът е излизал като победител в четири от срещите. Единствената победа на бившия №8 идва на финала на Мастърса в Париж през 2018 г., когато руснакът шокира всички и надделя над 20-кратния шампион от Шлема в последователни сетове, за да триумфира с най-големия трофей досега.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се изправя срещу състезател с победа над него във втория кръг в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | карен хачанов | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook