Джокович се изправя срещу Циципас в битка за своя трети трофей в Мадрид

от в 07:58 на 12.05.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 19:30 часа българско време на корт "Маноло Сантана" в испанската столица Мадрид във финала един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и Стефанос Циципас. Това ще бъде техен втори сблъсък в тура, след като през миналата година се срещнаха в Торонто и младият грък победи сърбина в трисетова битка.

От началото на сезона Джокера има само една спечелена титла - тази от Откритото първенство на Австралия, както и общо 73 трофея през цялата си кариера, докато неговият противник е спечелил три титли през кариерата си, като две от тях са от началото на този сезон - в Марсилия и Ещорил.

Новак ще търси третия си трофей в испанската столица, както и 33-ата си "Мастърс" титла, а Цици ще се опита днес да спечели първия си "Мастърс" трофей във втория си финал на турнири от това ниво. Той игра финал в Торонто през миналата година, но го загуби.

Интересно е да се отбележи още, че при триумф на Джокера, той ще изравни постижението по титли на Рафаел Надал в турнири от тази серия. Матадора до момента има 33 трофея в "Мастърс" турнири.

Това е най-добрия турнир на сърбина от Откритото първенство на Австралия, което той спечели, тъй като не е загубил сет през тази седмица и играе изключително качествен тенис. 

Днешният финал е 48-и негов в "Мастърс" турнири, а съотношението победи срещу загуби е 32-15. До момента той е спечелил и двата финала, които е играл в испанската столица - през 2011 година срещу Рафаел Надал и през 2016 година срещу Анди Мъри. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се изправя срещу Циципас в битка за своя трети трофей в Мадрид Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook