Джокович се извини с половин уста на Дамиен Дюмусоа

от в 09:11 на 03.02.2020
Павел Димитров

Зрителите на вчерашния финал на Australian Open станаха свидетели на любопитна случка с участието на шампиона Новак Джокович и съдията на стола Дамиен Дюмусоа.

В деветия гейм на втория сет при резултат 15-40 Ноле получи второ предупреждение за просрочване на времето за изпълнение на сервис. Това означаваше, че Джокович губи първи сервис, а в последствие допусна брейк. На пръв поглед Джокович сдържа нервите си и не реагира веднага.

След края на гейма обаче, запътвайки се към скамейката си за почивка преди подновяването на играта, Джокера се приближи до съдийския стол и потупа рефера по обувката. След това, с доза ирония, поздрави Дюмусоа за решението и му каза, че то вече го е направило известен.  

На пресконференцията си след мача Джокович каза, че второто предупреждение го е накарало да реагира по този начин, защото е било несправедливо по негово мнение.

Ден по-късно 32-годишният сърбин заяви, че съжалява за действията си, които са били плод на силните емоции.

"В професионалния спорт се случват неща, с които не се гордееш и понякога правиш неща, от които не си доволен и преминаваш през различни емоции", каза той.

„Преминаваш през възходи и падения. Разбира се, не съм щастлив, че докоснах съдията на стола."

"Съжалявам, ако обидих него или когото и да било, но в разгара на мача, някои решения могат да те извадят от равновесие."

Заради необмислените си действия на Джокович може да бъде наложена глоба в размер на 20 000 долара.

"Смятах, че второто предупреждение не е необходимо", допълни той.

"Първото, добре, няма проблем. Второто просто не беше необходимо предвид обстоятелствата. Опитен съдия щеше да го спести. Мисля си, че той можеше да реагира малко по-добре в тази ситуация.", завърши новият-стар шампион на Australian Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се извини с половин уста на Дамиен Дюмусоа Павел Димитров
Теми:  
australian open | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook