Джокович: Ще изиграя финала сякаш е последен мач в моята кариера

от в 13:34 на 11.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович съумя да вземе реванш от Александър Зверев в епичен полуфинален сблъсък на тазгодишния US Open, който бе спечелен от световния номер едно в петсетова битка. Впоследствие сърбинът даде задължителната си пресконференция пред медиите, в която говори за драматичния си успех и предстощия двубой за титлата, а ето какво точно сподели Ноле:

"Това беше най-тежкото ми предизвикателство досега, както се и очакваше да се случи. Той беше в невероятна серия и знаех колко трудно действително ще ми бъде. Спечелването на третия сет беше голямо облекчение, макар че последва загуба на концентрация от моя страна. Истината е, че не показах най-добрата си игра, само че съумях да го сторя точно в най-важните моменти и съм горд от показаната борба.

Сега ми предстои нов сериозен тест срещу Медведев, който също се намира във великопна форма и вече има опита от двата си изиграни финала в Големия шлем. Запознат съм с историческото значение на срещата, но се стремя да се абстрахирам. Все още нямам за какво да бъда щастлив, тъй като тепърва ми предстои работа за вършене. Ще изиграя следващия си мач сякаш е последен в моята кариера, защото определено е един от най-важните някога" - завърши 20-кратният "мейджър" шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Ще изиграя финала сякаш е последен мач в моята кариера Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook