Джокович си върна на Кареньо Буста и е на 10-тия си полуфинал в Париж!

от в 23:14 на 07.10.2020
Марк Хаджижеков

 

Новак Джокович достигна за 10-ти път в своята кариера до полуфиналите на Откритото първенство във Франция! Днес Ноле срещна множество трудности срещу Пабло Кареньо Буста, но все пак след крайното 4:6 6:2 6:3 6:4 сърбинът надделя в 3-часовия мач. В битка за място на финала в Париж Ноле ще се изправи срещу Стефанос Циципас.

В началото на двубоя Джокович не изглеждаше като себе си; световният номер едно видимо не се придвижваше на познатата висота, а играта му бе засипана с нетипични грешки. Това позволи на Кареньо Буста да пробие рано, а макар че сърбинът реализира рибрейк, при 4:4 по-задноранкираният тенисист спечели нов гейм от ретур, който този път се оказа напълно достатъчен, за да изкове успеха в откриващата част.

И в началото на втория сет Джокович срещаше затруднения от физиечско естество; сърбинът се оплакваше от болки в областта на врата и лявото рамо. Все пак лека-полека световният номер едно започна да напомня за себе си, а грешките практически изчезнаха. Кареньо Буста бе абсолютно стъписан от рязкото покачване на нивото на своя съперник, като испанецът набързо инкасира два пробива, благодарение на които сетовете бяха изравнени.

Ноле пренесе импулса от втората част в третата, като той набързо поведе с 3:0, а Пабло сякаш вече тотално бе изгубил нишката в тази среща. Изведнъж обаче устремът на Джокович бе париран, а Кареньо Буста реализира нелогичен рейд от три последователни гейма, като при 3:3 испанецът дори достигна до точка за пробив. Точно това се оказа и разковничето на сета, тъй като шампионът от 2016 г. отрази тази възможност, а впоследствие и проби, преди в крайна сметка да поведе в отделните части на мача.

Статуквото не се измени особено през четвъртия сет, като Джокович продължи да играе с впечатляваща енергия и хъс за победа, а от другата страна на корта Кареньо Буста изглеждаше все по-обречен. Брейк в ,,Тилдъновия гейм“ позволи на ,,Джокера“ да се откъсне напред в резултата, а макар че испанецът отказа да влезе в ролята на пораженец и продължи да се бори до последно, интензивността в представянето на световния номер едно просто не позволи на Кареньо Буста да осъществи подобен подвиг. Не след дълго Ноле поведе с 5:3 гейма, а след нов успешен сервис гейм сърбинът се поздрави с победата в този 3-часов сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович си върна на Кареньо Буста и е на 10-тия си полуфинал в Париж! Марк Хаджижеков
Теми:  
новак джокович | пабло кареньо буста | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook